ZP interier
K zdravému životu pekné bývanie

Ľanový olej Stoger 250ml

Ľanový olej 100% za studena lisovaný.

Obsah:250 ml

Viac detailov


4,99 € s DPH

203

Vernostný program Pre tento produkt nie sú dostupné žiadne prémiové body.


30 iné výrobky v rovnakej kategórii:

Ľanový olej 100% za studena lisovaný.



- 100 gr oleja obsahuje 99,8 % tuku

- prírodný produkt neobsahuje konzervačné a aromatizujúce látky

Olej z hnedých semien ľanu- jednodruhový ( oproti oleju zo zlatých semien ľan obsahuje väčšie množstvo omega 6 mastných kyselín). Ľanový olej obsahuje 3 mocné liečivé zložky: Mastné nenasýtené kyseliny omega-3: Ľanové semená a ľanový olej (vyrábaný lisovaním za studena) sú vôbec najbohatším zdrojom mastných nenasýtených kyselín typu omega-3, najzdravšieho druhu tuku, ktorý môžeme jesť. Mastné kyseliny omega-3 sú éterické oleje, ktoré naše telo potrebuje pre správnu funkciu. Dôležité pre organizmus sú aj mastné nenasýtené kyseliny omega-6 a nemenej dôležitý ako samotné kyseliny je ich pomer v organizme. Najlepší pomer týchto tukov v strave je 4:1, alebo štyrikrát viac omega-3 než omega-6. Náš bežný jedálniček však obsahuje výrazne väčšie množstvo omega-6 a veľmi málo omega-3 kyselín. Aj to je jeden z dôvodov výskytu takého množstva chronických, degeneratívnych chorôb v dnešnom modernom svete. Lignany: Ľan je tiež najbohatším zdrojom rastlinných chemikálií s antivírovými, fungicídnimi, baktericídnimi a protirakovinovými vlastnosťami, ktorým sa hovorí lignany. Ľanové semiačka obsahujú 100-násobné množstvo lignanov oproti akejkoľvek inej rastlinnej potrave. Ľan pôsobí protizápalovo: Mastné nenasýtené kyseliny omega-3 majú tiež protizápalové účinky. Redukujú rozsah pôsobenia a pomáhajú zlepšiť podmienky pri zápalových ochoreniach pokožky, čriev, či močových ciest. Ľan potláča kardiovaskulárne choroby: Infarkty a mozgové mŕtvice sú v západnom svete najčastejšou príčinou úmrtí. Strava, fajčenie a nedostatok pohybu predstavujú známe rizikové faktory. Bolo zistené, že mastné nenasýtené kyseliny omega-3 v ľane znižujú riziko infarktov a mozgových mŕtvic hneď niekoľkými spôsobmi. Ľan znižuje krvný tlak, rozširuje krvné cesty a zlepšuje ich elastičnosť a priechodnosť krvného toku. Ľan okrem toho znižuje hladinu cholesterolu a triglyceridov, zvyšuje množstvo prospešného cholesterolu (HDL), pričom hladina škodlivého cholesterolu (LDL) klesá. Ľan tiež pomáha predchádzať arytmii a nepravidelnému srdečnému tepu. Ľan pomáha pri reumatických zápaloch: Početné štúdie zhodne potvrdzujú, že ľan u pacientov s reumatickou artritídou redukuje krehkosť, opuchy a neohybnosť kĺbov. Mnoho pacientov trpiacich artritídou užívaním ľanového oleja dokázalo redukovať alebo úplne opustiť steroidné protizápalové liečby, ktoré môžu mať rad vedľajších účinkov. Klinické štúdie preukázali, že kyselina alfa linolová, ktorá sa v ľanovom oleji nachádza vo veľkom množstve, veľmi účinne pôsobí protizápalovo a tým pôsobí zvlášť priaznivo proti artritíde. Pomáha dokonca obmedziť odmietanie transplantovaných orgánov, pomáha pri cukrovke typu 2 a upravuje niekoľko ochorení ľadvín. Zlepšuje symptómy pacientov so sklerózou multiplex, predchádza maskulárnej degenerácií (bežnej príčine slepoty v pokročilom veku) a môže vám tiež pomôcť veľmi jednoducho schudnúť.

 

Ľanový olej vďaka svojmu unikátnemu zloženiu má výrazné preventívne vlastnosti
- je určený na liečbu mnohých chorôb
- detoxikuje krvný a cievny systém, tráviaci a vylučovací systém
- pri ochorení pečene
- pri poruchách štítnej žľazy-
- obsahuje 70% kyseliny linolénovej (je veľmi dôležitá pre vyvíjajúci sa organizmus - bola potvrdená i 
v materskom mlieku
- odporúča sa pre malé deti a ženy počas tehotenstva
- práve kyselina linolénová podporuje činnosť mozgových buniek
- pri diabetes
- zvyšuje účinnosť endokrinného systému
- reguluje metabolizmus tukov
- odporučený pre liečbu rakoviny
- diétny produkt
- pri reumatických zápaloch 

V kuchyni
Nesmie sa používať na tepelnú úpravu jedál ! Používajte len za studena!

- má jemne pikantnú chuť

- zmiešaním s medom sa zosilní jeho účinok

- do mliečnych produktov - sírny mliečny proces napomáha k lepšiemu vstrebávaniu
,napr. jogurt, tvaroh
na raňajky ochutíme čl medu, čl ľanového oleja a citrónom

- tesne pred podávaním pokvapkáme prílohy: zemiaky, cestoviny, ryžu

- do hotovej obilninovej kaše, na pšeno

- zvýrazní chuť kyslej kapusty, cvikly, zeleninových šalátov

- vhodný na ryby a rybie šaláty

V kozmetike
- pravidelné používanie zlepšuje  stav kože
- lieči akné
- koža sa stáva elastickou
- má priaznivý vplyv na nechty a vlasy
- zabraňuje vypadávaniu vlasov
- hojí poranenia kože, omrzliny a popáleniny
 

Dávkovanie: vnútorne - ráno (nalačno) a večer (pred spaním) jednu čajovou lyžičku studená kuchyňa- podľa chuti a množstva jedla vonkajšie použitie - podľa potreby

Skladovanie: Skladujte na tmavom mieste pri izbovej teplote do 22°C. Po otvorení spotrebujte najneskôr do 3 mesiacov.

Košík  

Žiadne produkty

Poštovné 0,00 €
DPH 0,00 €
Spolu 0,00 €

Ceny s DPH

Košík Pokladňa

Odber noviniek